Közép-Európa Beatles múzeuma

George Harrison 75

feb 19, 2018

George Harrison 75. szülinapját ünnepelte az egri múzeum

Újabb értékes ereklyével gazdagodott a Beatles múzeum

 

A csendes Beatles-fiú, George Harrison február 25-én töltötte volna be 75. születésnapját. Ezt ünnepelte méltóképpen az Egri Road Beatles Múzeum és baráti köre, amikor a híres zenész 1965-ben dedikált képét helyezte ki ünnepélyes keretek között a múzeum falára.

Az aláírást George Harrison 1965. április 16-án adta, amikor John Lennonnal együtt a BBC Ready Steady Go! Című műsorába, a zenekar legújabb slágerének, a ’Ticket To Ride’-nak videoklipjét vitték be.

Az értékes emléktárgyat Micski Marianna, a múzeumnak helyet biztosító Hotel Korona Eger igazgatója, illetve Peterdi Gábor a Beatles múzeum egyik tulajdonosa leplezte le.

Micski Marianna: Nagy öröm számunkra, hogy a már eddig is különleges kiállítási anyag újabb személyes tárggyal bővült. Az elmúlt három év is azt bizonyítja, hogy a Beatles története ötven év távlatából sem fakul. A mintegy 450 négyzetméteren, közel 2000 tárgyat felvonultató múzeumot eddig 75 ország vendége látta, az elégedettségi index pedig maximális.

Peterdi Gábor: Az aláírást egy angliai hivatásos forrásból sikerült beszereznünk. Nagyon sok a hamisítvány a világban, ezért csak megbízható helyről voltunk hajlandóak vásárolni. Az árát ne is kérdezzék. Maradjunk annyiban, hogy hosszú ideig, részletekben sikerült kifizetni. Most viszont már itt van Egerben és városunkat gazdagítja. Tavasszal leszünk három évesek, szeretnénk méltóképpen megünnepelni. Májustól elfogadjuk a Város Kártyát, így az egriek kedvezményes áron látogathatnak majd hozzánk, de tárgyalunk a várossal is. Ha sikerül megállapodnunk, akkor május 26-án ismét fergeteges koncerttel várunk mindenkit a Dobó téren.