Közép-Európa Beatles múzeuma

Az elmúlt két év (visszatekintés)

jan 13, 2018

Eger-beatles-muzeum-megnyito2015. május 15-én Bródy János Kossuth-díjas énekes, zeneszerző nyitotta meg az ország első, a világ negyedik Beatles tárlatát Egerben a Hotel Koronában. Az Egri Road Beatles Múzeumot megrohamozták a rajongók: fantasztikus hangulatban telt a gyűjtemény első napja.

Bródy János a megnyitón elmondta, a The Beatles jelentőségét nem lehet túlértékelni, hiszen nemcsak számtalan fantasztikus zenét, de egy igazi kommunikációs forradalmat is köszönhet a zenekarnak az utókor: a gombafejűek voltak az elsők, akik nem fellépéseikkel, hanem máig megunhatatlan stúdió felvételeikkel alkottak maradandót.

A megnyitót megelőzően a tulajdonosok, Bányainé Micski Marianna, Molnár Gábor és Peterdi Gábor a sajtótájékoztatón a nemcsak egri, de országos és nemzetközi viszonylatban is nagy érdeklődésre számító múzeum születésének viszontagságos történetéről meséltek, Molnár Gábor és Peterdi Gábor gyűjtők több évnyi sikertelen próbálkozás után találtak ideális helyszínre a Hotel Koronában.

Fotó: Korsós Viktor

A múzeum első napja fantasztikusan sikerült, a sajtó képviselői és a meghívott vendégek – akik között számos közszereplő is volt – után negyed öttől a nagyközönség hat turnusban nézhette végig az interaktív kiállítást, ahol akár gitározhatnak is a látogatók. Czutor Zoltánt, a Belmondo frontemberét nem is kellett sokat biztatni a muzsikálásra, hamarosan a résztvevők együtt énekelték a Beatles legnagyobb slágereit. Hasonlóan remek volt a hangulat a Dobó téren is, ahol este nyolctól a múzeum házi zenekara, a The BlackBirds adott nagyszabású koncertet.

Fotók: Korsós Viktor

apple

Az első két hét után elmondhatjuk, hogy mindenkinek nagyon tetszik a múzeum. Immáron Szép kártyával is lehet fizetni.

A legtöbben csodálkozva mondják el: nem gondolták volna, hogy ilyen tartalmas Beatles kiállítást találnak Egerben.  
Mi persze csak mosolygunk. Szívügyünk a múzeum, így igyekeztünk a lehető legtöbbet kihozni a megvalósításból.
Nem csupán egy szoba és 10 lemez a felhozatal…

Az érdeklődés közben folyamatosan nő: jönnek Székesfehérvárról, Érdről, Mosonmagyaróvárról, Budapestről, Püspökladányból, sőt voltak már vendégeink Angliából, Finnországból és Japánból is! Áradoznak és ígérik, hogy elmondják mindenkinek, hogy milyen élményben volt részük.
Nekünk ez ér a legtöbbet!

Regisztrálni jelenleg csak a nagyobb csoportoknak érdemes, nekik is csak azért, hogy egyszerre tudjanak beülni az attrakció kezdetén vetített film megtekintéséhez.

 

A múzeum a nyitva tartás alatt bármikor szabadon látogatható, NINCS SZÜKSÉG SEMMILYEN ELŐZETES BEJELENTKEZÉSRE.

Sajnálatunkra az egriek még nem fedezték fel, hogy mivel gyarapodott a városuk. Pedig ha ilyen ütemű lesz az érdeklődés növekedése, hamarosan sorba kell majd állniuk az utcán :0)

Íme néhány kép, ami többet mond el minden szónál:

 

201505002 201505005 201505007 201505010 201505011201505004