Közép-Európa Beatles múzeuma Egerben

All You Need Is Love

EGER – EGRI ROAD BEATLES MÚZEUM – Csiky S. u. 30

“HA NEM VOLTÁL NÁLUNK, NEM IS VOLTÁL EGERBEN!”

Eger, Egri Road Beatles Múzeum

NYITÁS: 2022.02.01. 10:00

 

Eger Beatles múzeum látnivalók

Eger – Egri Road Beatles Múzeum

EGER – Beatles Múzeum – kihagyhatatlan látnivaló, feledhetetlen program! Eger egyik legnépszerűbb látnivalója és nevezetessége az Egri Road Beatles Múzeum. Kelet-Közép Európai régió egyetlen Beatles gyűjteménye 2015. május 15-én nyitotta meg kapuit a Hotel Korona Eger szálloda épületében. A 450 négyzetméteren, a pincétől az emeletig majd 2500 tárgyi emléket felvonultató múzeumban az elmúlt években több mint 100 ország képviselője tette tiszteletét. Hasonló múzeum Eger mellette jelenleg Liverpoolban, Halléban, Alkmaarban, illetve Buenos Airesben található.

A múzeumot két barát a The Beatles zenekar iránti szenvedélye hívta életre. Peterdi Gábor és Molnár Gábor évtizedek óta gyűjtik a Beatleshez kapcsolódó hangzóanyagokat és relikviákat, ezeknek ad végre méltó helyet a Hotel Korona Eger. Molnár Gábor, a Halhatatlan Beatles című könyv szerzője, a hatvanas évek végétől napjainkig több száz lemezhez, DVD-hez és egyéb Beatles emlékhez jutott hozzá, míg  az egri Peterdi Gábornak 1978 óta a hang- és videó anyagok mellett számos értékes tárgyi relikviát, könyvtárnyi szakirodalmat és korabeli kiadványt sikerült megszereznie.

Hol található a Beatles múzeum?

A kiállítás Eger patinás belvárosában, a Csiky Sándor 30. szám alatt, a Hotel Korona Eger épületrészében, illetve pincéjében került kialakításra.

Eger látnivalók beatles múzeum

Eger különleges látnivalója

A múzeum a kornak megfelelő technikai színvonalon vezeti be a látogatót a zenekar világába. Az Egri Road a pincehelyiségben található rövid, filmes bevezető után kronológiai sorrendben, multimédiás falak alkalmazásával mutatja be a Beatles történetét.

Filmrészletek, korabeli híradók, interjúk, koncertfelvételek tekinthetők meg gombnyomásra, illetve fejhallgatón keresztül hallgathat bele a látogató a zenekar műveibe. A vitrinekben korabeli sajtótermékek, ruhadarabok, makettek, limitált kiadások, ritkaságok tekinthetők meg.

Bábuk, poszterek, zászlók, fali grafikák, a zenekar hangszereinek pontos mása, a Sárga tengeralattjáróba való bepillantás, a Bors Őrmester lemez monumentális megjelenítése, játékok és élményfotózás varázsolja vissza a látogatót a legendás hatvanas évekbe.

Az egyedülálló gyűjtemény megtekintése után minden látogató lelkesen számol be a látottakról. Egyetemes kijelentés, hogy aki Egerben jár, az nem mehet el a városból anélkül, hogy látta volna ezt a csodát! EGER – Beatles Múzeum – kihagyhatatlan látnivaló, feledhetetlen program! A múzeum 2021-ben elnyerte a megtisztelő ‘Eger Csillaga 2021‘ kitüntetést.

 

Cím: 3300 Eger, Csiky Sándor utca 30.
Telefon: +3636313670
Postacím: 3300 Eger, Egri u. 21.
Bejárat: É 47°54’11.8” K 20°22’11.8”
Parkoló: É 47°54’13.5” K 20°22’11.5”

 


– Partnerek –

utazok.hu

TripAdvisor

  star rating  Nem egyszer, nem kétszer voltam már a múzeumban, de tizedszeri, huszadszori látogatásra is ugyanazt a varázslatot érzem, ha átlépem a küszöbét, mint amit legelőszőr éreztem. Én ugyan nagy Beatles rajongónak… read more

  McCartneyFan42
  1970-01-01

  star rating  A BEATLES meghódította és megváltoztatta a világot.A zenében a divatban a fiatalok gondolkodásában forradalmat csinált,amelynek a hatását máig érezzük.Ezért jó,hogy van Egerben egy hely ahol tiszteleghetünk Paul,John,George és Ringo… read more

  DayTrip729510
  1970-01-01

  star rating  Fantasztikus gyűjteményt hoztak itt össze, tátott szájjal figyeltük minden egyes szegletét. Igényesség, maximális precizitás, értő odafigyelés jellemzi a tárlatot. Minden kérdésedre választ kapsz, élményekkel gazdagodva távozol (már, ha akarsz, mert… read more

  balogg
  1970-01-01

  star rating  A családunkkal érkeztünk. Annyira sok információ van néhány négyzetméteren hogy az agy fel sem tudja fogni. Rengeteg idő lehetett ennyi mindent össze gyűjteni, és össze rakni egy ennyire mozgékony… read more

  kerepesiszilvia
  1970-01-01

  star rating  Ez is egy kihgyhatatlan helyszín Egerben! Szuperül berendezett múzeum, rengeteg infóval, látnivalóval! A pincemozi is nagyon jól meg van csinálva!

  Réka P
  1970-01-01

  star rating  I have been a Beatles fan since the beginning of the Fab Four. I loved their music but I was not into collector items. But also for people like me,… read more

  avatar thumb
  2019-07-24


https://smallseotools.com/

 192,518 összes látogatás,  6 mai látogatás