fbpx

Közép-Európa Beatles múzeuma Egerben

Az első BEATLES - The Quarrymen

All You Need Is Love

quarrymen

 

John Lennon első zenekara a The Quarrymen – Colin Hanton, Len Garry, Rod Davis and Ches Newby – első koncertjét adta a Közép-Kelet Európai régióban, Egerben május 12-én az egri Gárdonyi Géza színház színpadán.

A zenekar pénteken érkezett hazánkba, hogy részt vegyen a negyedik születésnapját ünneplő Egri Road Beatles Múzeum kétnapos ünnepségén.

A Hotel Korona Eger szálloda dísztermében tartott sajtótájékoztatón a tagok a Beatles első éveiről meséltek, sokszor eddig még nem hallott történetekkel szórakoztatva a jelenlévőket.

 

 

A beszélgetés után megcsodálták a múzeum ritka relikviáit, majd leleplezték a legújabbat: John Lennon egy eredeti kézjegyével ellátott arcképét.

 

 

Az egri városházán Rázsi Botond alpolgármester fogadta a legendákat, majd a minaret, a vár és a Bazilika megtekintése után a zenekar a rajongókkal találkozott, ahol számtalan autogramot osztott és szívesen pózolt a fényképekhez is. A zenészek kíváncsian lapozgatták Mester Csaba grafikus, az alkalomra készült képregényét, miközben elismerően hallgatták az ukrán The BeatleVs, majd Czutor Zoltán (Belmondo) és barátainak koncertjét. Végezetül a színpadra fellépve közös örömzene kezdődött.

Vasárnap a liverpooli négyes ellátogatott a Szépasszony-völgybe, ahol megkóstolták az általuk már jól ismert Egri Bikavért és a további egri borkülönlegességeket. Az elköltött magyaros ebéd mindegyiküknek nagyon ízlett, különösen hogy az igazi Gulash-t még sosem kóstolták.

Négy órakor rövid hangbeállás után jó egyórás koncerttel folytatódott a program. Elhangzott szinte minden dal, ami John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és a színpadon lévők korai repertoárját alkotta.

 

Azt este második felében hazánk nemzetközileg is elismert együttese a The BlackBirds mutatta meg a hallgatóknak, hogy milyen is a lehetett a dögös Beatles-hangzás, majd a két együttes befejezésképpen elénekelte a Twenty Flight Rock-ot, azt a dalt, melynek segítségével egykor Paul McCartney – Len Garry javaslatára – beléphetett John Lennon zenekarába.

 

 

FÉNYKÉPEK


SHAKE IT UP, BABY! HERE ARE THE QUARRYMEN… & The BlackBirds!

JOHN LENNON első zenekarának tagjai látogatást tesznek a negyeik születésnapját ünneplő Egri Road Beatles Múzeumban és mivel még mindig aktív zenészek, május 12-én egyszeri és megismételhetetlen élő rock n’ roll koncerttel és beszélgetéssel emlékeznek örök barátjukra az egri Gárdonyi Géza Színház színpadán. Colin Hanton, Len Garry, Chas Newby és Rod Davis azokból a dalokból válogat, melyeket John Lennon, Paul McCartney és George Harrison mellett közösen játszottak a liverpooli színpadokon. A különleges este második felében színpadra lép hazánk legjobb és leghitelesebb Beatles tribute zenekara az idén 15 éves The BlackBirds, akik a gombafejűek legnagyobb korai dalainak megszólaltatásával repítenek vissza mindenkit a csodálatos hatvanas évekbe.

VIP jegyek március 15-től korlátozott számban válthatók az Egri Road Beatles Múzeumban. A múzeumban vásárolt jegy a vasárnapi koncert mellett, belépést biztosít a szombati sajtótájékoztatóra, valamint a szombat délután a Hotel Korona Eger Attila-termében tartandó programokra.

További jegyek március 18-án 12 órától a Gárdonyi Géza színház online jegyrendszerén keresztül, illetve személyesen a színház szervezőirodájában vásárolhatók (Eger, Széchenyi u. 5.)

 

 

PROGRAMTERVEZET

A programváltozás jogát fenntartjuk, de ami ezen az oldalon olvasható, az az aktuális helyzet

2019.05.11 szombat


Az Egri Road Beatles Múzeum 12.00-18.00 óra között látogatható, a jegyek egységesen 2000 forintba kerülnek.

10.00     HOTEL KORONA EGER Díszterem –  sajtótájékoztató *

*A sajtótájékoztatóra kizárólag a múzeumban vásárolható VIP jegyekkel lehet belépni.

11.00     EGRI ROAD BEATLES MÚZEUM – Tárlatvezetés a zenészek számára, melynek keretében a The Quarrymen tagjai leleplezik John Lennon eredeti aláírással ellátott arcképét. (zártkörű rendezvény)

14.00     HOTEL KORONA EGER – Attila Terem – Nemzetközi Beatles Találkozó

  • 14.00 Molnár Gábor megnyitója
  • 14.15 Hogyan változtatta meg a Beatles a világot? (filmvetítés)
  • 16.00 szünet – lehetőség a Beatles Car fotózására a múzeum előtt
  • 17.00 A lengyel Beatles klub bemutatkozása (Fan Club The Beatles w Lublinie – Reaktywacja)
  • 17.30 Abbey Road (5.1 zenehallgatás)

19.00     HOTEL KORONA EGER – Díszterem

Az eseményre a műsor kezdés előtt 20 perccel előbb a VIP jegyesek jöhetnek be, majd érkezési sorrendben, korlátozott mennyiségben a helyszínen váltott 1800 forintos jeggyel lehet majd belépni. A szombati napon váltott múzeumi belépők szintén feljogosítanak a belépésre.

  • 19.00 A Quarrymen érkezése – lehetőség van találkozni, dedikáltatni, fotózkodni, illetve korlátozott számban CD és könyv vásárlásra is.
  • 19.30 The BeatLevs (Ukrajna) koncertje
  • 21.00 Czutor Zoltán és barátai koncert

 

2019.05.12 vasárnap


Az Egri Road Beatles Múzeum 10.00-14.00 óra között látogatható, a jegyek egységesen 2000 forintba kerülnek.

16.00     GÁRDONYI GÉZA SZÍNHÁZ – nagykoncert


Paul McCartney / George Harrison
In Spite Of All The Danger
A Quarrymen előadásában
… és Paul McCartney 2019-es chicago-i koncertjén

POSTER

 106,664 összes látogatás,  4 mai látogatás